Greve Harmoniorkester
Greve Harmoniorkester blev grundlagt i 1973 af orkesterets nuværende dirigent, Erik Jørgensen, under navnet Hedelyskolens Orkester og var dengang et tilbud til eleverne på en af Greve Kommunes 12 skoler. Greve Harmoniorkester er i dag en selvstændig forening, men har, via selvforvaltningsaftalen med Greve Kommune, stadigvæk en tæt tilknytning til musikskolen.

Greve Harmoniorkester består i dag af 40-45 dygtige musikere, som ikke kun kommer fra Greve, men også størstedelen af Sjælland.

Greve Harmoniorkester er et perfekt mix af musikalsk høj kvalitet og godt kammeratskab. Sidstnævnte kommer især til udtryk, når orkesteret er på ”tur”.

Repertoiret spænder vidt – fra store originalværker og transskriptioner til de fleste genrer indenfor underholdningsmusik samt kompositioner skrevet specielt til Greve Harmoniorkester.

Senest har Greve Harmoniorkester uropført kantaten ”Danmarks Have”, til Dronning Margrethe den 2.’s 40-års regentjubilæum på Københavns Rådhus.

Greve Harmoniorkester spiller 8-10 koncerter om året, indimellem med operasangere fra Det Kongelige Teater som solister. I Greve spilles en del af koncerterne i kommunens kulturhus Portalen, hvor f.eks. nytårskoncerterne samler fulde huse - dvs. 700 billetter solgt på få dage. Blandt de lokale arrangementer kan, udover nytårskoncerterne i samarbejde med Greve kommune, nævnes nytårskoncert i Boholte kirke, midsommer-koncert på Greve Museum og efterårskoncert i Johanneskirken i Greve, hvor også orkestrets egne solister får mulighed for at optræde. Som udtryk for bredden i de arrangementer, orkestret medvirker i, kan nævnes underholdningen af gæsterne hos Peter Liep i Dyrehaven pinsemorgen kl. 5! Greve Harmoniorkester drives af en bestyrelse i samarbejde med dirigent Erik Jørgensen og diverse udvalg.

Ønsker du at komme i kontakt med Greve Harmoniorkester, kan du skrive til følgende e-mailadresse: bestyrelse@gho.dk